13/9/11

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ




Με βαρύγδουπες ανακοινώσεις το Υπουργείο Παιδείας προπαγανδίζει την απόφασή του για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις των σχολείων που γίνεται για το καλό της παιδείας υποτίθεται!!! Η δικαιολογητική βάση για αυτές τις αποφάσεις είναι :
·     Επιβάλλεται από παιδαγωγικούς λόγους (εξατάξια κ.λ.π.)
·     Καλλίτερες και πιο σύγχρονες αίθουσες
·     Περισσότερα και σύγχρονα εποπτικά μέσα
·     Διορισμός καθηγητών γυμναστικής, μουσικής κ.λ.π.
·     Μείωση κόστους
Δυστυχώς στην πράξη επαναλαμβάνονται τα λάθη που έγιναν και με τις συνενώσεις των Δήμων, που ήδη στην πράξη αποδεικνύεται η προχειρότητα και σκοπιμότητα του εγχειρήματος με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία των Δήμων λόγω της μείωσης των πιστώσεων, της ασάφειας ως προς τις αρμοδιότητες, το θεσμικό πλαίσιο κ.λ.π.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι αποφάσεις για τα δημοτικά και τα γυμνάσια της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ. Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την κατάργηση των υπαρχόντων δημοτικών και τη δημιουργία ενός εξατάξιου στους Καλλιάνους και την αναστολή κατάργησης του γυμνασίου για ένα χρόνο. Στην πράξη αποδεικνύεται ότι τα μειονεκτήματα είναι πολύ μεγαλύτερα από τα πλεονεκτήματα. Δέκα ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς ψάχνουν να βρουν αίθουσες για να στεγάσουν τα σχολεία!!! Ζητούν από το Δήμο να διαμορφώσει πρόχειρα αίθουσες του Γυμνασίου Καλλιάνων, που κατά δήλωση συμβούλου της πλειοψηφίας είναι κατάλληλες μόνο για στάβλισμα ζώων. Διόρισαν τέσσερις δασκάλους, άρα για πιο εξατάξιο μιλάνε;
Η δογματική προσήλωση του Υπουργείου να εφαρμόσει το πρόγραμμα των συνενώσεων χωρίς να λάβει υπόψη του τις ιδιαιτερότητες της περιοχής της Στυμφαλίας έφτασε μέχρι του σημείου να προτείνεται ως λύση να λειτουργήσουν τα σχολεία πρωί-απόγευμα!!!
Ο Δήμαρχος οφείλει με πιο αποφασιστικό και ξεκάθαρο τρόπο να διαμηνύσει, όπως εξάλλου αποφάσισε για μια ακόμη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο, προς το Υπουργείο Παιδείας πως τα πράγματα στη Δημοτική Ενότητα Στυμφαλίας πρέπει να παραμείνουν ως έχουν, γιατί το απαιτεί η τοπική κοινωνία, αλλά και γιατί επιβάλλεται από παιδαγωγικούς λόγους.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡ. ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖ. ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: