23/2/12


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ                                    ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
ΚΙΑΤΟ  22/02/2012


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Σ


Η  Δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22/02/2012 κατέθεσε τις κατωτέρω ερωτήσεις :

  1. ΚΟΠΗ ΠΕΥΚΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΙΑΟΥΛΗ: Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε : α. Εάν τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες και εκδόθηκαν όλες οι άδειες που απαιτούνται για την κοπή των εν λόγω πεύκων;  β. Έχετε  προβλέψει για την αντικατάσταση με  νέα δένδρα αλλά και την γενικότερη ανάπλαση του αλσυλλίου; Σας επισημαίνουμε πως μετά την κοπή των πεύκων του λόφου της ΜΑΓΟΥΛΑΣ,  που έγινε πέρσι σε ουδεμία νέα φύτευση έχετε προβεί, παρόλο που προεβλέπετο αυτό.
  2. Όπως γνωρίζετε στην ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΨΑΡΙΟΥ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη γεώτρηση ύδρευσης (βλάβη στο υποβρύχιο). Επισημαίνοντας την αδικαιολόγητη καθυστέρηση μέχρι τώρα, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εάν και πότε σκοπεύετε να αποκαταστήσετε τη βλάβη .
  3. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εάν έχουν ολοκληρωθεί  τα έργα οδοποιίας κ.λ.π. στην περιοχή ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ,  που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, και εάν όχι γιατί  αυτή η καθυστέρηση;
  4. Το Σάββατο 18/02/2012 ξέσπασε πυρκαγιά στο Χ.Α.Δ.Α. στη θέση ΛΙΤΣΑΡΔΑ. Η  φωτιά συνεχίζονταν για πέντε  (5) τουλάχιστον ημέρες. Τίθενται έτσι πολλά ερωτήματα:  Ποιος ο υπεύθυνος της φωτιάς; Υπήρξε άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού του  Δήμου; Ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας ώστε να ξεκινήσουν οι έρευνες; Ποια προληπτικά μέτρα προτίθεσθε να λάβετε ώστε να μην επεναληφθεί παρόμοιο   γεγονός; Επ’ ευκαιρία παρακαλούμε να μας γνωρίσετε σε τι στάδιο ευρίσκεται η διαδικασία αποκατάστασης των Χ.Α.Δ.Α . του Δήμου μας.

      5.Όπως ενδεχομένως γνωρίζετε τις δύο τελευταίες ημέρες δεν έγινε το δρομολόγιο του  λεωφορείου που μεταφέρει τους μικρούς μαθητές στη Δημοτική  Ενότητα Στυμφαλίας, προς  δόξα βεβαίως των αναγκαστικών συνενώσεων των Δημοτικών Σχολείων!!! Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε γιατί έγινε αυτό και θα σας ζητήσουμε να μεριμνήσετε ώστε να μην υπάρξει παρόμοια αδυναμία στην εξυπηρέτηση των μαθητών.
       6. Όπως επανειλημμένως σας έχουμε ζητήσει παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να παραχωρηθεί στις μειοψηφίες κατάλληλος χώρος με εξοπλισμό,  ώστε να μπορούν να επιτελούν απρόσκοπτα το έργο τους. Αυτό το επιβάλει εξάλλου και ο νόμος.    


   
                                                              Για τη μείζονα μειοψηφία
                                                            ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡ. ΖΑΧΑΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: