16/5/13


ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ                                                                                ΚΙΑΤΟ 28-03-2013
ΜΕΙΖΟΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ
28ης Μαρ.2013

ΟΙΚΟΠΕΔΟ Σ.Κ.Ο.Σ. ΑΣΕ:

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε ποιο στάδιο ευρίσκονται οι διαδικασίες της απαλλοτρίωσης για το γνωστό οικόπεδο, που ευρίσκεται στη συμβολή των οδών Π.Ε.Ο. Καλογεροπούλου και 28ης Οκτωβρίου. Λαμβανομένου υπ’ όψιν  των νομικών ιδιαιτεροτήτων και της παρελκυστικής τακτικής της ΣΚΟΣ πιστεύουμε  πως οποιοιδήποτε καθυστέρηση ή ολιγωρία από τη μεριά του Δήμου θα οδηγήσει σε απώλεια του εν λόγω οικοπέδου πράγμα που απευχόμαστε .Είμαστε στη διάθεσή σας για να συνδράμουμε σε αυτή την προσπάθεια.

ΣΤΕΓΑΣΗ Κ.Ε.Φ. ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ:

Προς το τέλος του 2012 προγραμματίζατε να προβείτε σε εκμίσθωση γραφείων προκειμένου να στεγαστούν η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ, το ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ( Κ.Ε.Φ.), το Κ.Ε. Π. και άλλες Υπηρεσίες. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε ποιο στάδιο ευρίσκεται αυτή η διαδικασία, γιατί πολλοί συνδημότες μας αναρωτιούνται εάν θα υλοποιήσετε αυτή την υπόσχεση ή την έχετε ήδη εγκαταλείψει.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΥΡΑ:

Εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου το σιντριβάνι στη εν λόγω πλατεία δεν λειτουργεί προφανώς λόγω βλάβης, με αποτέλεσμα αφ’ ενός μεν την αισθητική υποβάθμιση και αφ’ ετέρου την δημιουργία εστίας μόλυνσης λόγω του  στάσιμου νερού. Εκφράζοντας και τα αισθήματα κατοίκων της περιοχής σας παρακαλούμε για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του σιντριβανιού.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ( Δ.Ε.Υ.Α.Σ.)

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τα κατωτέρω:
·      Ποιες γεωτρήσεις χρησιμοποιούνται σήμερα για την ύδρευση της πόλης του Κιάτου και εάν γίνονται τακτικές μετρήσεις για να διαπιστώνεται η καταλληλότητα του νερού για τα νοικοκυριά.
·      Υπάρχει κάποια νεώτερη εξέλιξη στη διαπραγμάτευση με τον Δήμο Κορινθίων ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος για την καταβολή ετήσιου τέλος για το νερό που παίρνει από τη Στυμφαλία.
·      Υπάρχει νεώτερη εξέλιξη και εάν ναι σε ποιο στάδιο ευρίσκεται προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο της κατασκευής αγωγού μέχρι και την ιδιόκτητη γεώτρηση που ευρίσκεται στο Κεφαλάρι ώστε να ενισχυθεί το κατάλληλο προς πόσι νερό αλλά και να εξοικονομήσει η ΔΕΥΑΣ πόρους που διαθέτει για την αγορά αμφιβόλου ποιότητος νερού.
·      Αληθεύει ότι υπάρχει απαίτηση κατά της ΔΕΥΑΣ για καταβολή  αναδρομικά μεγάλου χρηματικού ποσού από πρώην Δημοτικό Σύμβουλο, ο οποίος κρίθηκε κύριος γεώτρησης με δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν κατόπιν αγωγής του κατά της ΔΕΥΑΣ και του Δήμου;

ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΑΡΘΡΟ 13 κλπ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ :

Επανειλημμένως σας έχουμε θέσει ερωτήματα για τα πολεοδομικά που και απασχολούν πολλούς κατοίκους του Δήμου μας και άπτονται της ανάπτυξης του. Ζητάμε λεπτομερέστατη ενημέρωση αναφέροντας και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης όλων των διαδικασιών. Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν σας καλούμε να δώσετε μεγαλύτερη σημασία στα εν λόγω θέματα αφ’ ενός συντονίζοντας τις Υπηρεσίες του Δήμου και αφ’ ετέρου πιέζοντας τους συναρμόδιους φορείς για να υπάρξει αποτέλεσμα στο συντομότερο δυνατό χρόνο.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡ. ΖΑΧΑΡΙΑΣ
Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας



Δεν υπάρχουν σχόλια: