25/10/10

Γιατί ψηφίζουμε Χρήστο Ζαχαριά

ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΧΡΗΣΤΟ ΖΑΧΑΡΙΑ

Η χώρα μας για πρώτη φορά βλέπει το μέλλον της με εφιαλτικό τρόπο.

Η ενδοτικότητα των πολιτικών στις εκλογικές τους ανάγκες και η διαπλοκή συμφερόντων, δημιούργησαν δυνάμεις καιροσκοπικών τρωκτικών, με αποτέλεσμα η κοινή γνώμη να πιστεύει ότι η ηθική πήρε διαζύγιο από την πολιτική, γι’ αυτό ο πολιτικός κόσμος τώρα πια, χωρίς ιδεολογικό περίγραμμα, εμφανίζει έντονη κινητικότητα με σκοπό την αλλαγή της ζοφερής αυτής πραγματικότητας και επιχειρεί, ίσως πρόχειρα, ανατροπές, που πολλές φορές δυστυχώς, δημιουργούν κακοποιήσεις σε κοινωνικές ομάδες με αποτέλεσμα να αντιστρέφεται η μια την άλλη με αρνητικούς χαρακτηρισμούς και με φαυλότητα, μη αγγίζοντας το πρόβλημα στην ουσία του.

Το εγχείρημα του Καλλικράτη ενταγμένο και αυτό στα φαινόμενα των καιρών είναι σήμερα το κυρίαρχο ζήτημα στις τοπικές κοινωνίες γιατί επιδιώκει με διοικητική αναδιάταξη και αυτοδιάθεση την περιφερειακή ανάπτυξη και προκαλεί με τις εκλογές την ανάδειξη στελεχών που θα πάρουν στις πλάτες τους πρωτοβουλίες εφαρμογών, ερμηνεύοντας τις δυνατότητες του νόμου για τον τόπο τους με άμιλλα και αγωνιστικότητα.

Η πρόκληση είναι ξεκάθαρη. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που θα βγουν μπροστά στις εξελίξεις. Ο απλός πολίτης και πολύ περισσότερο ο οικονομικά ασθενέστερος στενάζει σήμερα κάτω από το βάρος μιας αβάσταχτης καθημερινότητας. Βαρέθηκε το αναμάσημα διαπιστώσεων. Απαιτεί εμπράκτως απαντήσεις στα προβλήματά του και αξιώνει αποτελεσματική δράση, ζητάει σύγκρουση με τις κατεστημένες νοοτροπίες και με τους δήθεν. Αναζητάει αγωνιστές με όραμα και πίστη, με διορατικότητα κα σύνεση, με τόλμη και αποφασιστικότητα και ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ "ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ" .

Στη διαμόρφωση του χάρτη της τοπικής αυτοδιοίκησης πολλά στελέχη της μεταξύ των οποίων και εγώ δώσαμε δυναμικό παρόν καταθέσαμε απόψεις και επιχειρήματα για τη δημιουργία ενός ισχυρού δήμου μαζί με το Βέλο στο κέντρο της κορινθιακής γης που έχει έτοιμες υποδομές και υψηλό σημείο αφετηρίας για ανάπτυξη. Σ’ αυτόν τον αγώνα είχαμε μαζί μας και το Χρήστο Ζαχαριά κόντρα στις επιθυμίες της κεντρικής εξουσίας οι οποίες τελικά επικράτησαν.

Η γνωριμία μου με το Χρήστο Ζαχαριά άνοιξε για μένα ένα καινούριο κεφάλαιο. Αναδιέταξα τις προσωπικές μου σκέψεις για τον αυτοδιοικητικό χώρο και την παρουσία μου σ’ αυτόν και τη συσχέτισα με εκείνες του Χρήστου Ζαχαριά. Δύο μεγάλες εμπειρίες σε μια κοινή προσπάθεια για το νέο δήμο ήταν το κίνητρο και η αρχή ενός μεγάλου ΝΑΙ που καταλήγει κατευθείαν ως μοναδική ελπίδα στον πολίτη χωρίς διάκριση για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

Οι προεκλογικές προσπάθειες των συνδυασμών βρίσκονται σήμερα στην κορύφωσή τους χωρίς σοβαρές εξάρσεις, εντάσεις ή οξύτητες και τούτο γιατί δεν μπορούν να διεγείρουν ή να φανατίσουν τους πολίτες μέσα σε δήθεν ιδεολογικά περιγράμματα όπως γινόταν στο πρόσφατο παρελθόν. Ο πολίτης έχασε την αγωνιστικότητά του και νιώθει ότι η επικράτηση του καλύτερου είναι δουλειά κάποιου άλλου. Αφού ο ίδιος προδόθηκε πολλές φορές από την φανατισμένη επιλογή του.

Ο Χρήστος Ζαχαριάς με μια έντονη παρουσία και προσφορά με θεσμικούς ρόλους στα αυτοδιοικητικά του δήμου, διαχειρίστηκε με επιτυχία πολλά κρίσιμα ζητήματα χωρίς καν ο ίδιος να έχει το σύνολο της ευθύνης των. Δοκιμάστηκε πολλές φορές σε εκλογικές αναμετρήσεις και οι πολίτες έδειξαν σταθερά την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του και στις ικανότητές του.

Σήμερα δίνει μια καινούρια μάχη ίσως πιο κρίσιμη από τις άλλες για τον τόπο έχοντας απέναντί του άλλους συνδυασμούς χωρίς να νιώθει ανταγωνισμό και ενσωματώνει στον πολιτικό του λόγο τη διάθεση για δουλειά, για συνεργασία, για σύνεση χωρίς χειραγωγήσεις. Δεν αποδοκιμάζει και δεν απορρίπτει κανέναν, όπως πολύ σοφά λέει ο ίδιος, γιατί αυτή η δουλειά είναι του κυρίαρχου λαού με την ψήφο του. Δεν πολώνει και δεν συνθηματολογεί. Μιλάει πάντα για το ευκταίο. Μιλάει πολύ σωστά για τους υπέροχους συνεργάτες του με τις αστείρευτες δυνατότητές τους που επίσης έχουν εμπειρία, γνώση και διάθεση για δουλειά. Μιλάει για το ρεαλιστικό του πρόγραμμα και επισημαίνει με τα πολλά και ικανά στελέχη που διαθέτει θα διεκδικεί αποτελεσματικά χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαική Ένωση και ότι δεν θα μείνει απλός διαχειριστής των οικονομικών δεδομένων του δήμου. Μιλάει για τον πιστοποιημένο, τον οργανωμένο και τον έτοιμο δήμο για δράση, από τη θάλασσα μέχρι τα όρια της Αχαΐας και της Αρκαδίας, σε όλα τα επίπεδα των ανθρωπίνων δράσεων.

Αφήνει τους άλλους συνδυασμούς να λειτουργούν με λαϊκισμό και ψεύδη και χαίρεται γιατί η διαφορά με αυτούς γίνεται ήδη αντιληπτή από τον κόσμο που προκύπτει από τις σφυγμομετρήσεις.

Αφήνει τους άλλους συνδυασμούς να μιλάνε για τις δυνατότητες τους για την ιστορία τους και για τα κατορθώματά τους μέχρι σήμερα με αυταρέσκεια.

Καλά κάνεις Χρήστο γιατί το αποτέλεσμα δείχνει ότι τα λόγια τους δεν συνάδουν με τα έργα τους.

Εσύ ξέρω ότι υπόσχεσαι λίγα για να κάνεις πολλά!!!

Χάρης Βυτινιώτης

Πρώην Δήμαρχος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Στο συνδυασμό του Χρήστου Ζαχαριά

Δήμου Σικυωνίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: